Órái vannak hátra Michael Schumachernek

Michael Schumacher 44 éves német autóversenyző, a hétszeres Formula-1 világbajnok, a sportág legeredményesebb pilótája vasárnap délelőtt súlyos fejsérülést szenvedett Franciaországi síelése alatt, mikor egy sziklának csapódott. Kórházba szállították, jelenleg is életveszélyben van.

Schumacher a Francia-Alpokban, Méribel közelében csúszott ki egy sípályán, 2700 méteres magasságban. Sziklának csapódott és megütötte a fejét, amelyet sisak védett.

A baleset 11 óra körül történt, percek alatt hegyimentők érkeztek a helyszínre, ekkor még nem veszítette el eszméletét. Egy közeli kórházba, Moutiers-be (11:53), majd Grenoble-ba (kb. 12:45) szállították mentőhelikopterrel.

Állapota a korábbi információkal ellentétben ekkor már nem volt stabil. Mint arról Jean-Marc Grenier intézetigazgató késő este beszámolt, a grenoble-i CHU kórházba koponyatraumával és kómával érkezett, azonnali műtétet kellett végrehajtani rajta.

Hivatalos információ nincs arról, hogy jelenleg is kómában van-e, azt azonban megerősítették, hogy állapota kritikus, vagyis jelenleg is életveszélyben van.

Hétfő 11 órától rendeznek sajtótájékoztatót a helyszínen, addig csak a pilóta menedzsmentje - amely folyamatosan kapcsolatban áll az orvosi stábbal -  adhat híreket Schumacher állapotáról.

Az F1 történetének legeredményesebb versenyzője tavaly vonult vissza. A feleségével és két gyermekével Svájcban élő Schumacher pályafutása során 91 futamon diadalmaskodott, vb-címeit a Benettonnal és a Ferrarival nyerte.

Schumacher halálhírét 2010 augusztusában terjesztették. Akkor a következő releváns kacsa sztorival volt tele a világháló.

Pénteken egy közúti balesetben elhunyt Michael Schumacher (†41), Formula 1-es autóversenyző, hétszeres világbajnok, a sportág legeredményesebb versenyzője.

Autójával, egy fehér Golf II GTI-vel az A3-as autópálya Wiesbadenhez közeli szakaszán vezetett szabályosan, a megengedett sebességhatáron belül, amikor defektet kapott, megpördült, végül az árokba zuhant. A légzsák nélküli autóban olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy a kórházba szállítása közben meghalt.

A Wiesbaden Krankentransport szóvivője elismerte, hogy Schumacher a mentőben halt meg, útban a kórház felé.

De tudjuk, hogy szól a mondás: Akinek a halálhírét keltik, az sokáig él.

Forrás: Sporthíradó.hu, Nekrológ Blog, Wikipedia

Címkék: meghalt schumi michael schumacher nekrolog

2013.12.30. 19:52 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tibon.blog.hu/api/trackback/id/tr405717947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tibon - Tibi Blogja

Ha érdekelnek a filmek, szereted a könyveket, és van humorod, olvasd a Tibon blogot! :)

süti beállítások módosítása